torsdag 31 maj 2012

Pyttedatorn VIA APC

VIA APC

Pyttedatorn VIA APC

Företaget VIA lanserar en pyttedator som har fått namnet APC (Android PC System). Datorn består av ett enda litet kretskort. Formfaktorn kallas Neo-ITX och är kompatibel med micro-ATX samt mini-ITX chassin. Storleken på kretskortet är 17 cm x 8,5 cm.

APC har en VIA-processor på 800 MHz, 512 MB DDR3-minne och 2 GB NAND Flash som lagringsutrymme. Lagringsutrymmet kan byggas ut med micro-SD kort upp till 32 GB. Grafiken är inbyggd 2D/3D med en maximal upplösning på 720p.

VIA har inte direkt sparat på portarna. APC har HDMI- och VGA-utgång för anslutning till skärm, 4 st USB 2.0-portar, hörlursutgång och mikrofoningång, micro-SD kortplats samt Ethernet-port.

Operativsystemet i datorn är Android 2,3 som har blivit anpassat för tangentbord och mus. APC drar 4 Watt i stand-by och som mest 13,5 Watt. Strömförsörjning medföljer datorn.

Säljstart beräknas till början på Juli i år och priset kommer att ligga på rekortlåga $49. Om jag känner mig själv rätt kommer jag nog inte att kunna låta bli att köpa en APC. Faktum är att jag redan har börjat titta på micro-ITX chassin.

Länk till den officiella webbplatsen: VIA APC
Läs även: Utmanare till hallondatorn

Se en video med VIA APC:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar